Geuzenhuis

“40” of “Middle Age”

Vorig jaar bereikte ik een belangrijke mijlpaal in mijn leven: de leeftijd van 40 jaar. Voor velen is dit een periode van verhoogde introspectie en zelfontdekking. Ook voor mij ging deze mijlpaal gepaard met meer vragen dan antwoorden en meer zoeken dan vinden. Het was deze persoonlijke zoektocht die mij inspireerde om een reeks zelfportretten te maken. In deze portretten onderzoek ik de thema’s identiteit, kwetsbaarheid, angst, trauma, de wereldwijde pandemie en de uitdagingen van het navigeren door de complexiteit van het leven. Mijn persoonlijke vragen vormen hierbij de rode draad, waarbij ik gebruik maak van een combinatie van creativiteit, fantasie en humor om opvallende en prikkelende beelden te creëren.

De koppeling van de schilderstijl van de oude meesters met moderne bewerkingstools zoals Photoshop voegt een eigentijdse uitstraling bij de beelden, die de kijker uitnodigen om stil te staan bij deze portretten en zo ook zelf te reflecteren op hun eigen zoektocht naar antwoorden.

Shalan Alhamwy

Shalan is een veelzijdige kunstenaar met wortels in Syrië en België. Hij excelleert als violist, componist en fotograaf. In 2022 heeft hij de “publieksprijs” gewonnen op de Nationale Expo in Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) voor zijn foto “De Fentse Geesten”.

Met zijn klassieke opleiding en diverse muzikale achtergrond in Westerse, Arabische en Turkse muziek, vermengt Shalan deze stijlen moeiteloos in zijn muzikale vioolspel en composities.

Hij heeft opdrachten gekregen van wereldberoemde orkesten, waaronder het WDR Funkhausorchester Köln en Kammersymphonie Berlin, en heeft muziek geschreven voor ensembles, films en tv-programma’s.

In 2019 en 2022 werd hij uitgenodigd als expert en commentator bij de Koningin Elisabeth viool- en cello-wedstrijd.

Shalan heeft een bachelor’s degree in Farmacie en Farmaceutische Chemie behaald aan de Universiteit van Damascus (2006).